Wilt u een slot bijmaken of repareren? Dé slotenmaker van Hasselt staat altijd voor u klaar!

Help, mijn slot is defect geraakt!

Woont u in Hasselt en heeft u een woning die al wat ouder dan gemiddeld is? Dan kan het zomaar gebeuren dat, op een slechte dag, het slot van de voordeur of achterdeur ineens dienst weigert. Misschien had u het al zien aankomen, omdat uw sloten al een tijd vreemde krakende geluiden maakten of moeilijk opengingen. Maar preventief ingrijpen door een slotenmaker in Hasselt in te schakelen leek op die momenten niet nodig. Tot het moment dat het slot het loodje legt en de deur niet meer open of dicht wil. Op zulke momenten is het slim om direct een slotenmaker in Hasselt te benaderen om uw deurslot)(en) te vervangen voor betere, moderne, veilige slotsystemen.

Hoe kan het dat deursloten kapotgaan?

Als uw plaatselijke slotenmaker merken wij dat de problemen met deursloten in onze stad en de regio vaak op een specifiek aantal oorzaken teruggaat. In Hasselt worden de kwesties met sleutels en sloten die buiten werking raken, veelal veroorzaakt door een van de volgende situaties:

  • In Hasselt staan behoorlijk veel huizen die al decennia of soms zelfs eeuwenoud zijn. Deze huizen zijn voornamelijk in het oude stadscentrum te vinden. De sloten van dit soort huizen zijn ooit wel eens vervangen, maar vaak alweer verouderd geraakt. Daardoor zijn ze vatbaarder voor defecten dan de sloten van nieuwbouwwoningen.
  • Net als in heel België heeft onze stad een zeeklimaat. Dat betekent in principe het hele jaar kans op nattigheid en regenval. De kans op roestvorming neemt hierdoor toe. Door roest kunnen cilindersloten aan de binnenkant kapotgaan en ook kunnen hierdoor sleutels afbreken.
  • Door ruw gebruik van sloten, dit zien we ook vaak, breken er regelmatig sleutels in sloten af. Sloten worden dan onbruikbaar en dienen vervangen te worden.
  • Veel huiseigenaren vergeten reservesleutels aan te maken en die aan bekenden te geven. In noodgevallen is er dan geen extra sleutel voorhanden en moet het slot uitgeboord of de voor- of achterdeur opengebroken worden.

Waarom een slotenmaker in Hasselt inschakelen?

Mocht u met een van de eerder genoemde kwesties in uw maag zitten, contacteer dan direct een slotenmaker met verstand van zaken. Of het nu gaat om een slot laten bijmaken, de vervanging van kapotte sloten of u helpen omdat u u zelf heeft buitengesloten: bij ons kunt u altijd terecht. Contacteer nu de meest professionele slotenmaker van stad en omstreken en laat u voordelig en snel helpen!